De zoekbalk van YouTube is inmiddels één van de meestgebruikte zoekmachines ter wereld. Niet verrassend, als je kijkt naar hoe veel mensen YouTube op dagelijkse basis gebruiken, maar dat brengt ook gevaren met zich mee. Zeker als er iets groots gaande is in de wereld is de respons van veel mensen (vooral jongeren) om op YouTube te zoeken naar iemand die er iets over te zeggen heeft of het aan het livestreamen is, wat de deur wagenwijd openzet naar misinformatie.

YouTube wil haar verantwoordelijkheid nemen in dit soort situaties en heeft nu aangegeven dat ze bij rampen, aanslagen en andere belangrijke gebeurtenissen ook korte geschreven nieuwsberichten in de zoekresultaten gaan tonen als er bepaalde zoektermen gebruikt worden. In die korte berichten wordt dan gelinkt naar de volledige nieuwsberichten en wordt er ook bijvermeld als een situatie nog aan de gang is of een verhaal zich aan het ontwikkelen is. Dat is onderdeel van het Google News Initiative.

youtube-breaking-news

Powered by WPeMatico