Politie krijgt camera’s die zien of iemand appt achter het stuur. Die kom je niet elke dag tegen, dus of dit bestuurders veiliger zal laten rijden is de vraag. In Engeland hebben ze nu iets anders bedacht. In Norfolk, nabij Londen zullen bestuurders de komende tijd extra voorzichtig zijn met de smartphone in de auto. Hier is een pilot gaande met een systeem langs de weg, die signalen van passerende smartphones kan opvangt en vervolgens een waarschuwing geeft.

Verkeersborden

In de verkeersborden zit een scanner die radiosignalen van een telefoon kan detecteren als hiermee gebeld wordt. Als zo’n signaal wordt opgevangen, geeft het verkeersbord een waarschuwing door een knipperend verbodsbord met telefoon te vertonen.

Hoe zit het dan met handsfree bellen of bellen via Bluetooth? Dan geeft het bord geen waarschuwing, want het systeem kan het verschil opmerken tussen radiosignalen van de smartphone en Bluetooth signalen.

roadsign2

Powered by WPeMatico