KLM wil de techniek van de toekomst omarmen en lanceert daarom deze zomer een robot die je bagage kan dragen. De robot heeft de niet subtiele naam Care-E en ziet er ook uit alsof ‘ie uit een Pixar-film komt gelopen. Of gerold, eigenlijk: de robot is een soort mini-zelfrijdende auto. Hij staat in verbinding met het informatiesysteem van een luchthaven en dat zorgt er voor dat als je koffer er eenmaal is opgemikt en Care-E weet waar ‘ie heen moet dat altijd goed komt, zelfs als de gate verandert.

De ontzettend schattige robot zou als het goed is helemaal zijn eigen weg moeten kunnen vinden in een vliegveld, want hij is uitgerust met een Lidar-sensor en een aantal ultrasone sensoren die er samen voor zorgen dat de robot mensen en andere obstakels kan ontwijken tijdens de reis naar de gate met je handbagage. Luchthavens zijn natuurlijk uitermate geschikt voor een robot als deze, want de routes zijn simpel, duidelijk en vooral plat.

Powered by WPeMatico