Op Netflix komt een serie van het bekroonde Nederlandse kinderboek De brief voor de Koning. De rechten van het boek van auteur Tonke Dragt zijn volgens uitgeverij Leopold verkocht aan een Britse productiemaatschappij, die de serie gaat maken.

De brief voor de koning

Het verhaal speelt zich af in een fictief verleden. De hoofdpersoon Tiuri krijgt de opdracht om een brief naar de koning te brengen in een ver en afgelegen rijk. Dit is een lange tocht met veel gevaren. Het boek is vertaald in 25 talen en won in 2004 de Griffel der Griffels. In 2008 is het boek verfilmd door Pieter Verhoef.

De opnames gaan in het najaar van start, in Nieuw-Zeeland. In deze omgeving kan het verhaal prachtig in beeld worden gebracht, volgens uitgever Leopold.

brief voor de koning
© Leopold

Powered by WPeMatico