Sony kondigde deze week aan dat er twee nieuwe smartphones op komst zijn in Nederland: de mid-range XA2 Plus die als eerste mid-range telefoon Sony’s High-Res audio heeft en de Xperia XZ2 Premium. Die laatste springt logischerwijs wat meer in het oog, niet in de laatste plaats vanwege de prijs: de smartphone moet 900 euro gaan kosten in Nederland.

Wat krijg je daar voor? Het belangrijkste is volgens Sony het 5,8 inch 4K HRD scherm. Om dat ook zelf te kunnen vullen met beeld heeft de XZ2 Premium een dubbele camera. Er zit een 19 MP kleurencamera en een 12 MP zwart-wit camera aan de achterkant die er samen voor moeten zorgen dat je niet alleen scherpere foto’s kunt maken, maar die er ook voor zorgen dat je zelf 4K HDR-opnames kunt maken met je telefoon. Sony geeft hoog op over de ISO-lichtgevoeligheid van de camera’s: voor foto’s kun je tot een ultragevoelige 51.200 gaan, terwijl video-opnames een ook niet misselijke 12.800 halen.

PF12_Camera_Explosion

Powered by WPeMatico