Gisteren maakte Twitter bekend dat ze een groot aantal accounts niet meer gaan laten meetellen bij het aantal volgers die gebruikers hebben. De accounts waar het om gaat zijn niet geblokkeerd, maar ‘bevroren’ omdat Twitter een plotselinge verandering in activiteit waargenomen heeft. Dat kan zijn dat een account ineens heel veel mentions of replies produceert waar niemand om gevraagd heeft, misleidende links er uit gooit of door een groot aantal andere accounts geblokkeerd is nadat ze zijn genoemd.

Bevroren accounts kunnen niet tweeten, liken of retweeten en worden normaliter na een bepaalde periode weer ontdooid door Twitter, want doorgaans zijn bevroren accounts geen bots, maar echte personen. Om echter wat meer duidelijkheid te geven over hoeveel actieve Twitteraars iemand volgen worden die dus nu niet meer meegeteld als actieve volger. Dat betekent volgens Twitter dat de gemiddelde account ongeveer vier volgers verlies, maar voor celebrities met miljoenen volgers tikt het natuurlijk wel aan.

Powered by WPeMatico