Uber testte twee jaar geleden haar zelfrijdende auto’s in Pittsburgh. De zelfrijdende Uber’s zijn eerst uitvoerig getest en deze waren bemand met veiligheidschauffeurs. Zij zaten in de auto om in te grijpen bij problemen. Deze chauffeurs worden nu ontslagen, hoorden zij gisteren tijdens een bijeenkomst van Uber.

Dodelijk ongeval zelfrijdende auto

Op 19 maart eerder dit jaar, vond een dodelijk ongeluk plaats. Een zelfrijdende Uber kon niet meer op tijd stoppen voor een voetganger die achter een auto vandaan kwam en overstak. Naar aanleiding van dit ongeval werden de tests gestopt, maar de chauffeurs kregen nog wel salaris uitbetaald.

Uber wil meer veiligheid

In plaats van de honderd veiligheidschauffeurs, wil Uber 55 andere functies beschikbaar stellen. Ze zoeken 55 zogenoemde ‘missiespecialisten’, die de zelfrijdende auto’s gaan testen, zowel op de weg als het volgen ervan op afstand. Voor deze functie is meer technische kennis nodig. De nieuwe specialisten zullen getraind worden in alle testprotocollen. De testen met de zelfrijdende auto’s worden momenteel nog uitgevoerd op een groot proefterrein buiten Pittsburgh. En de ontslagen chauffeurs? Die mogen solliciteren op de nieuwe functie, of een andere baan bij Uber.

Uber is hiermee voorzichtiger geworden met de zelfrijdende auto’s, maar het bedrijf streeft ernaar om de zelfrijdende auto’s zo veilig mogelijk te maken. Uber wil eind van de zomer weer testen uit gaan voeren met de zelfrijdende auto’s.

Powered by WPeMatico