Ik dacht in eerste instantie dat het een soort verlate 1-april grap was, maar de SEETROËN bril van Citroën bestaat echt. Het is een speciale bril die je alleen in de auto moet opdoen en die je brein helpt om de beweging van de auto te ‘zien’ terwijl je rijdt, zodat je beduidend minder wagenziek zou kunnen worden. Wagenziekte wordt veroorzaakt doordat je evenwichtsorgaan een beweging voelt, maar je ogen zeggen dat je stilzit. Als je daar gevoelig voor bent zorgt die mismatch er voor dat je lichaam denkt dat je duidelijk iets binnen hebt gehad dat je in de war heeft gemaakt en dan overgaat tot actie. Gevolg: misselijkheid, zweten, en als het echt tegenzit overgeven.

Citroën’s bril heeft vier glazen, maar je kijkt alleen maar recht door de middelste twee. De andere zitten in de periferie van je zicht. Alle vier de randen van de glazen zijn gevuld met een gekleurde vloeistof die meebeweegt met de auto, zodat je ogen dezelfde (zij het subtiele) stimulans krijgen die je evenwichtsorgaan ook krijgt. Dat zorgt er volgens de automaker voor dat tot 95% van de wagenziekte binnen tien minuten over gaat.

Powered by WPeMatico