Het geluid moet oorverdovend zijn, alsof je vier föhns tegelijkertijd aan hebt staan. De Impeller drone die door Royal College of Art-student Marcus Kung is bedacht is helaas niet de stilste, maar heeft wel een groot voordeel: er is geen propeller op te vinden. Wel impellers. Ik kende het woord ook niet, maar een impeller is een centrifugaal werkende ventilator. Die ken je wel, want die zitten ook in bijvoorbeeld…föhns.

Het principe is feitelijk hetzelfde: de lucht wordt vanuit de achterkant naar binnen getrokken, maar niet aan de voorkant eruit geperst, maar aan de zijkant. Als je dan vier van die dingen als wielen op een drone zet en ze 90 graden kantelt kun je een opwaartse druk creëren en zo kan de Impeller Drone gewoon vliegen zonder één bewegend deel.

impeller_drone_1

Powered by WPeMatico