Ubisofts grote open wereld racegame The Crew heeft een vervolg gekregen. Van The Crew 2 verwacht je dan dat het allemaal nog groter mooier en vooral beter is dan zijn voorganger, maar dat valt vies tegen, volgens Perry Rodenrijs en Marnix Suilen.

Perry: We zijn er weer bij, het vervolg op The Crew is een feit en Marnix en ik zijn uitgenodigd voor het feestje! Ik vond de vorige game niet geweldig, maar zeker niet slecht en moet ook toegeven dat ik wel geïntresseerd was toen Ubisoft de trailer liet zien op de E3 van 2017. Maar daar is dan die bèta en die wist mij niet helemaal te bekoren. Ik hoopte nog op wat gesleutel onder de motorkap, maar die hoop lijkt tevergeefs te zijn want naast een bulk aan content merk ik vrij weinig verschil in de eerste uurtjes van dit grote avontuur in miniatuur Amerika.

De game is qua setting dus gelijk gebleven en dat is zeker een pluspunt, maar het magere verhaal van deel één is ingeruild voor iets heel anders en wellicht kun jij daar iets over vertellen Marnix?

Marnix: Het is 2018 dus alles moet en zal met social media te maken moeten hebben, zo ook in The Crew 2. Het draait allemaal om zoveel mogelijk followers te krijgen. Dat doe je door races te winnen en stunts uit te halen. Naast dat het compleet inspiratieloos is, is het ook nog eens bloedserieus bedoeld. Als het als parodie op de werkelijkheid was bedoeld had het nog leuk kunnen zijn. Nu is vrijwel elke zin die wordt uitgesproken er één te veel.

Maar goed, het is natuurlijk een racegame, dus als het maar lekker rijdt, toch?

Powered by WPeMatico