De nieuwe toetsenborden van Apple’s Macbook Pro lijken erop vooruit te gaan. Volgens Apple zijn de nieuwe toetsenborden stiller gemaakt vergeleken de vorige uitvoeringen. Dit is niet de enige verandering, want naar alle waarschijnlijkheid zijn de toetsenborden ook beter beschermd tegen stof en kruimels.

Macbook Pro toetsenbord 2018

De toetsenborden zouden stof en vuil tegen moeten houden door een siliconen membraan die onder elke toets zit. Bij de vorige versies van het toetsenbord kwamen veel klachten over vastzittende toetsen. Het nieuwe toetsenbord zou dit kunnen voorkomen.

Bij een Apple patent eerder dit jaar in maart, beschreef Apple al verschillende designs van toetsenborden die stof en kruimels tegen kunnen houden. Deze designs voorkomen problemen met de mechaniek van het toetsenbord. Een van deze aanpassingen was een siliconen membraan. Een neveneffect hiervan is ook dat de toetsenborden stiller zijn. Volgens iFixit is het membraan niet ontworpen om het geluid te dempen. Dit zou alleen een mooie bijkomstigheid zijn, naast het tegenhouden van stof en vuil.

Problemen met toetsenborden

Klachten over de toetsenborden van de Macbook Pro waren geen uitzondering. Volgens Apple kwamen problemen slechts bij een fractie van de toetsenborden voor. Toch bood Apple vorige maand een gratis reparatieprogramma aan. Bovendien is het nieuwe toetsenbord een teken dat Apple het probleem serieus neemt.

Powered by WPeMatico