Epic Games, de makers van Fortnite Battle Royale, hebben een gewaagde stap genomen door het mateloos populaire spel op het Android-platform niet via de Google Play Store aan te bieden. Daar heeft Epic Games niks aan, maar het kost ze wel 30 procent van hun omzet, zo is de redenering. Zeker in een game waarbij alle inkomsten via in-game aankopen worden gegenereerd is dat een fors percentage. De game is nu nog heel even exclusief voor de Note 9 van Samsung, maar straks zal iedereen met een Android-toestel de game kunnen gaan downloaden via Epic zelf.

Maar ja, dat weet niet iedereen. En dus gaan mensen zoeken naar Fortnite in de Google Play Store. En er zijn dan genoeg neppers die allerlei kwaadaardige software gaan verstoppen in iets dat Fortnite heet en er zo uitziet, simpelweg omdat er altijd een aantal mensen zijn die niet opletten en het eerste het beste downloaden.

fortnite-waarschuwing

Powered by WPeMatico