De ruimte is een groot raadsel. Steeds worden er nieuwe ontdekkingen gedaan, die kleine stukjes van het raadsel ontrafelen. Laatst werd er nog water op Mars ontdekt. Dit maakt leven op de rode planeet theoretisch gezien mogelijk. Leven op andere planeten is hoe dan ook een hot topic.

NASA robot

NASA gaat een instrument bouwen waarmee door de ondergrond en door stenen gekeken kan worden om te onderzoeken of er bacteriën of andere eencellige organismen te vinden zijn. Op aarde zijn bacteriën uit zichzelf ontwikkeld. Wetenschappers vragen zich af of dit op andere planeten misschien ook op dezelfde manier kan ontstaan.

Leven op andere planeten

Om naar levende organismen op andere planeten te zoeken, moet een speciale techniek worden gebruikt: fluorescent in situ hybridization. Hierbij hechten moleculen zich aan DNA in de cellen. Met een microscoop kan dan onderzocht worden wat er precies in de sample te vinden is. NASA bekijkt nu de mogelijkheden om deze techniek door een robot te laten uitvoeren. Deze robot kan dan naar een andere planeet gelanceerd worden.

Nooit eerder is direct gezocht naar hoe mogelijk leven op andere planeten ontstaat. Met zo’n robot kan dit daadwerkelijk onderzocht worden. Wie weet wat voor nieuws er nog ontdekt gaat worden…

Powered by WPeMatico