Ticketmaster. Het is een bedrijf waar we allemaal mee te maken hebben, maar waar weinig mensen vreugde uit halen. De meesters van de onverklaarbare toeslagen hebben in de laatste paar jaar zelfs een businessmodel weten te bakken van het allerergste aan de verkoop van tickets: het tweedehands en veel te duur doorverkopen van tickets voor evenementen die altijd uitverkocht zijn.

In Groot-Brittannië werd er grondig onderzoek gedaan naar de praktijken van Ticketmaster en zusterbedrijven Seatwave (ook in Nederland actief) en Get Me In. Nadat de Britse evenknie van de ACM vorig jaar een onderzoek is gestart naar eventuele illegale praktijken tussen de verschillende takken van Ticketmaster heeft de organisatie blijkbaar eieren voor hun geld gekozen en stoppen ze met hun tweedehands-sites. Ook in Nederland is dat het geval, dus bijvoorbeeld Seatwave gaat ophouden te bestaan. De Nederlandse ACM heeft het bedrijf trouwens ook onderzocht, maar vond geen bewijs voor enige ‘ongeoorloofde gedragingen’. Wat er ook aan de hand is lijkt dus wel alleen in Groot Brittannië te spelen.

seatwave-stopt

Powered by WPeMatico