Op woensdag 19 en donderdag 20 september staat er weer een nieuwe editie van de Big Data Expo op de agenda. In de Jaarbeurs Utrecht zullen vraag en aanbod uit de big datasector elkaar weer ontmoeten. Het is het enige evenement in de Benelux dat zich puur en alleen richt op alle facetten van datamanagement. En met 5.000 bezoekers, 100 lezingen en zo’n 85 exposanten maakt dit tot hét event als het gaat om big data.

We hebben in een eerdere blog al uitgebreid gehad over de onderwerpen Data Science en Analytics. Twee van de belangrijkste pijlers. Maar ook Business Intelligence & Digital Innovation zijn niet te onderschatten onderwerpen. Daarover dus meer in deze blog.

Business Intelligence

Slimmer opereren op basis van data die voorhanden is. Business Intelligence maakt het leven van veel organisaties een stuk eenvoudiger. Dit thema hoort dan ook gewoon bij de Big Data Expo. Enerzijds omdat we met zijn allen steeds meer data verzamelen, anderzijds omdat de techniek in sneltrein tempo door raast.

Waar tools in het verleden vooral uit presentatielagen bestonden, is de software die vandaag de dag beschikbaar is een stuk ‘slimmer’. De basis is breder, soms toegespitst op specifieke sectoren of doelgroepen. Het maken van overzichten is eenvoudiger, zelfs wanneer deze bestaat uit data van diverse systemen. Tijdens de Big Data Expo krijg je te zien wat er vandaag de dag allemaal mogelijk is. Presentaties over Business Intelligence zijn er dan ook volop tijdens de beurs.

Business Intelligence is ook gebaat bij een goede IT-infrastructuur achter de schermen (of in de cloud). Daarom is dit thema ook niet los te zien van de eerder genoemde thema’s. Het ene thema versterkt het andere namelijk.

Powered by WPeMatico