We zijn nergens zonder onze smartphones, maar het typen is soms vervelend. Het toetsenbord neemt minstens de helft van je scherm in beslag en twee toetsen tegelijkertijd aanraken met je vinger gebeurt niet zelden. Daarom krijgt het virtuele toetsenbord ‘Masterkey’ op Kickstarter veel aandacht.

Masterkey

De Masterkey 4.0 kun je draadloos met je smartphone verbinden via Bluetooth. Het projecteert een virtueel toetsenbord op een tafel of bureau en het scherm van de smartphone op de muur. Het toetsenbord is ontworpen voor presentaties, gamen en om de smartphone als TV of computer te gebruiken. Je kunt 350 tekens per minuut typen. Het typen gaat iets langzamer dan anders, maar is goed te doen. De software kan ook gezichtsuitdrukkingen en gebaren in kaart brengen. Bij een presentatie kun je dus zien wie er wel en niet opletten.

Hoe kun je typen zonder toetsen? Het systeem bepaalt aan de hand van de positie van je vingers coördinaten. Hierdoor weet het systeem welk karakter bij welke positie hoort.

De Masterkey zal naar verwachting in januari 2019 verkrijgbaar zijn. De Home Editie zal 155 euro zijn en de Business Editie 212 euro.

Powered by WPeMatico