Nederlandse studenten aan de Technische Universiteiten gaan goed samen met auto’s. Het solar team uit Delft heeft tot nu toe al vaak de eerste plaats bemachtigd met de duurzame zonne-auto. Ook met waterstofauto’s kunnen ze wel wat. Gisterenavond reden ze een recordtijd.

Waterstofauto Forze VIII

Het oude record was uit 2015 en stond op 2:04’51. Maandagavond zette de auto een tijd neer van 1:56’97. In eerste instantie was het nog onzeker of de recordpoging ├╝berhaupt door kon gaan, wegens technische problemen. Het is toch nog gelukt om de problemen te verhelpen, want even daarna werd de nieuwe recordtijd gevestigd.

Komende zondag is de racewagen te zien in de Supercar Challenge op het TT Circuit Assen tijdens de Gamma Racing Day. Hier strijdt de auto als enige waterstofauto tussen benzine-auto’s. Het doel is winnen met de Forze VIII. De nieuwe recordtijd belooft al veel goeds!

Powered by WPeMatico