In 2012 doken de eerste HD beelden op van Mars, gemaakt door de Amerikaanse ‘Marslander’ Curiosity. Inmiddels weten we dat er water is gevonden en dat er verschillende partijen bezig zijn om een kolonie op de rode planeet te starten. Voor wie nog niet overtuigd was. HP komt vandaag met een ongekende VR-simulatie van hoe het leven op Mars eruit zou kunnen zien. In deze simulatie zien we hoe een miljoen mensen op de Rode Planeet zouden kunnen leven.

Mars Home

Het HP Mars Home Planet-programma, dat wordt geleid door HP en Nvidia, is het hoogtepunt van een samenwerking van een jaar met een creatieve community van ontwikkelaars om het leven op Mars te simuleren.

Het programma trok meer dan 90.000 creatieve professionals, architecten, ingenieurs en studenten uit meer dan 150 landen. De meest innovatieve ideeën kwamen tot leven door een VR-ervaring, gemaakt door Technicolor. Deze VR-ervaring gaat deze week in première op SIGGRAPH, ’s werelds grootste conferentie over computergraphics.

“Het vermogen om VR-ervaringen volledig meeslepend te maken komt van de creatieve gemeenschap en het computerproces, geleverd door HP en onze partners”, aldus Gwen Coble, directeur workstations, Thin Clients, Retail Solutions en Immersive Computing, EMEA, HP. “De combinatie van HP’s leiderschap in de technologie, de rijke geschiedenis aan productinnovaties en het begrip van de creatieve workflow brengt verbazingwekkende ideeën tot leven.”

Virtual Reality

De HP Mars Home Planet VR-ervaring neemt gebruikers mee in een Martian Community Onboarding Centre. Het toont innovaties op het gebied van architectuur, technologie en transport, waarmee men de sprong naar Mars kan maken. Technicolor ontwierp de verbluffende beelden voor de ervaring in Epic’s Unreal Engine.

Dit leidde tot het allereerste VR-stuk met zes vrijheidsgraden, gebouwd voor stoelen met bewegingsvrijheid en gebruikmakend van HP Windows Mixed Reality-headsets. De omgevingen en de belangrijkste voordelen van de VR-ervaring worden in de herfst vrijgegeven aan de creatieve gemeenschap via een Unreal Engine-download.

mars-hp-1

Powered by WPeMatico