Op donderdag 2 augustus speelde AZ in de voorronde van de Europa League tegen de Kazachse club FC Kairat Almaty. Een prachtige belevenis die je als echte fan niet mocht missen (al viel het resultaat behoorlijk tegen). Het was helaas óók een wedstrijd die midden in de zomervakantie plaatsvond. Maar met een heuse primeur zorgde AZ er in samenwerking met We Are Blossom en RTL voor, dat geen enkele fan deze beladen wedstrijd hoefde te missen.

Live op Facebook

Waar de vaste supporter voorheen vanaf de camping in Spanje een illegale stream probeerde te bemachtigen, zond AZ dit keer de volledige wedstrijd uit op hun Facebook kanaal. Een primeur op de Nederlandse velden. Voor de wedstrijd, in de rust én na afloop was er voor deze fans veel exclusief beeldmateriaal te zien.

Spelers, trainers en fans werden hier geïnterviewd door YouTuber Neal Petersen van FC Afkicken. Daarnaast werden er, door middel van een tunnelcam, exclusieve beelden vanuit de catacombe getoond. Een unieke ervaring, exclusief voor de Facebook streamer.

Met ruim 14.000 unieke kijkers werd het team van Frankrijk tot Canada en zelfs Cambodja aangemoedigd. Een bijzondere situatie, waarin streamers van over de hele wereld live met elkaar in discussie traden over de wedstrijd. Dat daar ook daadwerkelijk behoefte aan was, bleek uit de ruim 1.200 reacties onder de stream. Daarnaast konden fans vragen doorgeven in de comment section, die presentator Neal dan realtime aan de spelers en trainers stelde. Dit maakte het een unieke en interactieve ervaring voor de club én haar fans.

Powered by WPeMatico