Hardloopschoenen kunnen je in de weg zitten, maar ook vooruit helpen. Loop je op verkeerde schoenen, of schoenen die niet bij je voeten passen, dan kun je beter maar meteen naar de fysiotherapeut rennen. De enige manier om een goede schoen te vinden, is door een loopanalyse te laten uitvoeren. Grote sportmerken, zoals Asics en Nike, brengen keer op keer nieuwe hardloopschoenen uit met een zo hoog mogelijke kwaliteit, en net even anders dan andere schoenen.

Nike Zoom Pegasus Turbo

Nike vond het tijd voor turbo. Daarom heeft het sportmerk een nieuwe hardloopschoen uitgebracht: Nike Zoom Pegasus Turbo. Dit is een vernieuwde versie van de voorganger, de Nike Zoom Pegasus. Een samenvatting van de schoen in één woord: snelheid.

De schoen heeft een speciale demping, van Nike ZoomX foam. Deze foam is ook gebruikt in de snelste schoen van het merk: Nike VaporFly 4%. Dit materiaal is ook gebruikt door topmarathonlopers. Het is erg licht en zit direct onder de voet. Nike beweert dat dit energie teruggeeft.

Schermafbeelding 2018-08-15 om 10.53.53

Powered by WPeMatico