Voor Ebenezer Cobb Morley zag voetbal er heel wat anders uit dan we nu vandaag de dag gewend zijn. Het ging er veel bruter aan toe en had daarom ook meer weg van rugby. Organisatorisch leek het nergens op, er waren meerdere concurrerende competities, scholen en zelfs competities zonder een formele managementstructuur. En om af te sluiten waren er ook nog eens vele verschillende regels.

Founder

Morley is de grondlegger van de Engelse Voetbalbond, de Football Association (FA). Het oudste en officiële bestuursorgaan van de sport. Daarnaast heeft hij ook 13 regels vast laten leggen om het spel beter te reguleren, hiermee werd de eerste standaard van de sport gecreëerd.

Google eert vandaag de vader van het moderne voetbal met een eigen Doodle. Vandaag was zijn 187e verjaardag geweest. Dit is wat je moet weten over de man die de populairste sport ter wereld codificeerde.

Google Doodle

doodle

Powered by WPeMatico