Keuzes, keuzes, keuzes. Een Mario Kart karakter, banden en een auto kiezen duurt nog langer dan het spel zelf. Onderzoeker Henry Hinnefeld maakt het je iets makkelijker. Deze held heeft voor het bedrijf Civis Analytics onderzocht welke auto en welk karakter je het beste kunt kiezen om meer kans te maken op de overwinning. Bedankt, Henry!

Mario Kart

Dit is hogere wiskunde, met een interessante grafiek als uitkomst. Iets met Pareto-efficiëntie en Paretogrens. Ja maar, we willen toch alleen maar snel weten wat we moeten kiezen bij Mario Kart? Dit ligt een stukje ingewikkelder…

Elk karakter bij Mario Kart heeft een aantal eigenschappen, zoals snelheid, grootte en acceleratie. De Paretogrens bepaalt de ideale combinatie van acceleratie en snelheid. Acceleratie en snelheid heffen elkaar op als ze hoog zijn, en dat wil je niet. Wat bleek? Wario is het beste karakter, want bij dit karakter vind je de helft van alle best mogelijke combinaties. De beste kart is de Biddybuggy, op de hielen gevolgd door de Sports Bike. Neem vooral niet de Badwagon, want daar kom je niet ver mee.

Mario Kart
© Civis Analytics

Powered by WPeMatico