Als je ergens nog een backup hebt staan van al je chats van misschien wel jaren geleden wordt het tijd om die ergens anders op te gaan slaan. WhatsApp heeft namelijk aangekondigd dat ze vanaf 12 november alle backups van chatberichten (die worden opgeslagen op Google Drive) automatisch gaan verwijderen.

Dat geldt wel alleen als die ouder dan één jaar zijn, dus als je recent nog een backup hebt gemaakt is dat geen probleem. Het is trouwens ook geen probleem als je een iPhone hebt, want dan worden je chats in iCloud opgeslagen. Dit is dus alleen iets om rekening mee te houden als je een Android-toestel hebt, zo zegt WhatsApp in haar blog hierover.

Beter nu opnieuw opslaan

Er is een klein voordeel aan de verandering: de backups van de chatberichten tellen niet meer mee voor de totale opslagcapaciteit van Google Drive. Dat is maar een kleine pleister op de wonde, want zo groot zijn chatbackups doorgaans ook niet.

Het advies dat WhatsApp geeft is dus simpel: als je een Android toestel hebt, maak dan vóór 12 november (zeg maar nu) een nieuwe backup en dan is er niks aan de hand. Dan weet je tenminste zeker dat je belangrijke chats nog terug te halen zijn, zou er iets met je telefoon gebeuren na die tijd. Je kunt natuurlijk ook instellen dat je chats automatisch worden opgeslagen, dan raak je helemaal niks kwijt.

Powered by WPeMatico