Het is me het jaartje wel geweest voor Elon Musk, zo geeft hij ook toe in een verrassend open en eerlijk interview aan de New York Times. Zeker het lezen waard, maar alleen al de hoofdpunten die hij aanstipt zijn opvallend.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Musk een beetje uit zijn doen was de laatste tijd, met allerlei vervelende opmerkingen naar investeerders, de mensen die de Thaise voetballers hebben gered en andere personen. Musk zegt nu dat het een gevolg is geweest van de intense druk die hij heeft gevoeld in het afgelopen jaar.

Alles gemist thuis

Het toppunt was dat hij bijna de trouwerij van zijn broer heeft gemist (hij wist nog net voor de ceremonie begin in te vliegen en moest daarna ook meteen weer weg) en het feit dat hij zijn 47e verjaardag in zijn eentje in de Tesla-fabriek heeft ‘gevierd’. “Er waren tijden waar ik de fabriek drie, vier dagen achter elkaar niet verliet en dat is ten koste gegaan van het zien van mijn kinderen en mijn vrienden. Die vrienden maakten zich ook zorgen om me.”

Ze waren niet de enige. De raad van bestuur was ook niet happy met Musk, zeker niet nadat hij in zijn recente tweet zonder overleg meldde dat hij van plan was Tesla van de beurs te halen. Vermoedelijk nog iets te vroeg, zo blijkt nu. Het geld om dat te doen zou nog best eens niet zo zeker kunnen zijn en dan krijgt Musk te maken met de Amerikaanse waakhond SEC voor het oneerlijk oppompen van de koers.

Powered by WPeMatico