Voor iPhone is het al langer mogelijk om gehoorapparaten te verbinden met de telefoon. Voor Android was dit een stuk lastiger. Google is nu volop bezig om gehoorapparaten te kunnen laten streamen op Android.

Android gehoorapparaat

Hiervoor werkt Google samen met een Deens bedrijf dat gehoorapparaten ontwikkelt, GN Hearing. De feature wordt ASHA genoemd, Audio Streaming for Hearing Aids. De batterij-efficiëntie zou goed zijn, evenals de wachttijd op de vertaling. Gehoorapparaten die de specificatie ASHA gebruiken, kunnen direct met een Android-apparaat verbonden worden, zonder een derde apparaat ertussen.

Koptelefoon

Het doel is om de gehoorapparaten met Bluetooth te kunnen gebruiken als koptelefoon, om te bellen en muziek te luisteren. Google heeft een protocol naar buiten gebracht die alle bedrijven die gehoorapparaten ontwikkelen, kunnen gebruiken. De eerste gehoorapparaten die kunnen streamen op Android, zijn ReSound, LiNX Quattro en Beltone Amaze.

Steeds meer mensen hebben gehoorproblemen. Daarom zoeken bedrijven steeds naar meer oplossingen die ook inspelen op de behoeftes van mensen. De smartphone is een van de uitdagingen. Bedrijven richten zich dan ook op een goede koppeling tussen de smartphone en het gehoorapparaat.

Powered by WPeMatico