Fotografie is al een kunst, maar onderwaterfotografie kun je niet aan iedereen overlaten. Naast de speciale spullen die je nodig hebt om ├ęcht mooie foto’s onderwater te maken is ook gewoon niet iedereen in staat om zo ver onderwater te gaan om het allerbeste shot te krijgen van de intrigerende onderwaterwereld.

Scuba Diving Magazine houdt al veertien jaar een wedstrijd voor de mooiste onderwaterfoto’s en de winnaars zijn inmiddels gekozen uit de meer dan 2100 inzendingen. De foto hierboven heeft (terecht wat ons betreft) de algehele competitie gewonnen. Fotograaf Rodney Bursie heeft hier een schitterend moment gepakt van een walvis die net onder de watergrens zwemt en door dat beeld om te draaien lijkt het wel alsof de walvis zweeft. Prachtig. Maar goed, de andere prijswinnaars zijn ook niet misselijk. Geniet van de foto’s en als je nog meer wilt zien, gaan dan naar de volledige serie op de Scuba Diving Magazine website.

sdm-foto-2
Foto: Jamie Hall, 1e plaats Compact Camera

Powered by WPeMatico