Octopath Traveler is in elk geval qua verkoop een succesverhaal. Uitgever Square-Enix heeft de verkoop van dit retro-geïnspireerde JRPG voor de Nintendo Switch dusdanig onderschat dat ze hun excuses hebben moeten aanbieden aan Japanse klanten die het spel in de winkel wilden kopen maar er geen konden vinden. Gelukkig raken digitale downloads nooit op en is er altijd een manier om de game te krijgen. Maar is ‘ie het waard?

Het hele concept van Octopath Traveler zit ‘m in het feit dat je met niet minder dan acht hoofdpersonen kunt spelen. Je begint met één en mag daarna zelf kiezen wie de volgende is die je aan je party (van maximaal vier) toevoegt. Je kunt elke verhaallijn volgen die je wilt, al zijn die lijnen heel sterk op level afgeblokt. Tussendoor vecht je tegen monsters om ze sterker te maken, koop je uitrusting en wapens en gebruik je de speciale krachten die elk karakter heeft om het meeste uit de wereld te halen. Dit is van top tot teen een RPG uit Japan, zoveel is wel duidelijk.

Powered by WPeMatico