Soms zit geluk in de kleine dingen, bijvoorbeeld wanneer we het hebben over tooling. Als online marketeer weet je wat ik bedoel, dat gevoel wanneer iets zoveel makkelijker gaat dan in het verleden. Om dat stukje geluk nog eens extra te stimuleren help ik je in dit artikel een handje. Hieronder vind je dan ook een lijst met tools die eigenlijk elke online marketeer kan inzetten om je leven net een stukje makkelijker te maken.

#1 Google Tag Manager

Eenvoudig tags toevoegen aan een website, daar komt het eigenlijk op neer bij Google Tag Manager. Zo kun je bijvoorbeeld het Google Analytics script, de Facebook Pixel en ga zo maar door laten lopen via Tag Manager. Voordeel is dus dat je alle tags eenvoudig kunt beheren op één platform en zonder scripts te implementeren in de broncode (enkel het Tag Manager script). Dit ook nog eens zonder (of met weinig) hulp van de IT afdeling. Al is de doelstelling om Google Tag Manager te installeren om vooral langs IT heen te werken, niet helemaal de juiste. Het geeft je in ieder geval wel veel meer vrijheid om zaken door te meten. Maar gebruik IT ook vooral om dat extra stapje te kunnen zetten door bijvoorbeeld te gaan werken met data layers. Nu we het toch hebben over meetbaarheid, handige tools om te checken of een bepaalde tag wel werkt op jouw website zijn Google Tag Assistant, Facebook Pixel Helper en/of Ghostery.

#2 Majestic

Het analyseren van het linkprofiel van een bepaalde website, daar is Majestic uitermate geschikt voor. Zo kun je een analyse maken wat betreft het aantal verwijzende domeinen en backlinks naar jouw website. Met name de kwaliteit hiervan is natuurlijk belangrijk voor het op- en/of uitbouwen van de online autoriteit. Majestic heeft tevens de functie te vergelijken, zodat je kunt benchmarken hoe jij ervoor staat t.o.v. de belangrijkste (online) concurrenten. Het wordt nog mooier, met Majestic analyseer je namelijk niet alleen de benchmark, maar analyseer je ook inhoudelijk de concurrentie. Wellicht zie je bijvoorbeeld wel verwijzingen die een concurrent heeft en jij ook kunt krijgen. Andere tools die je zou kunnen gebruiken zijn overigens Moz Link Explorer en Ahrefs.

Bijlage-1

Powered by WPeMatico