Goed nieuws voor alle Nederlandse GTI-liefhebbers! De Volkswagen Golf GTI TCR komt naar Nederland. Eerder dit jaar werd er een conceptversie onthuld op het Oostenrijkse Wörthersee GTI Treffen. Deze snelle Golf maakt op 16 september zijn Nederlandse debuut tijdens het GTI Originals & More-event in Purmerend.

Golf GTI TCR

De Volkswagen Golf GTI TCR is geïnspireerd op de racewagen met dezelfde naam die al twee keer de internationale TCR-raceserie won. Het studiemodel wordt aangedreven door een 2,0 liter turbomotor met 213 kW/290 pk (beschikbaar tussen 5.000 en 6.800 tpm) en een koppel van 370 Nm (beschikbaar tussen 1.600 en 4.300 tpm).

Die aandrijfkrachten worden naar de voorwielen geleidt via een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. De topsnelheid ligt op 250 km/u. Maar bij de productieversie die eind 2018 op de markt komt is het mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen, de topsnelheid is dan maar liefst 264 km/h.

Looks

De GTI TCR onderscheidt zich niet alleen met zijn prestaties, maar ook met unieke looks. Deze Golf wordt leverbaar met verschillende 18 of 19-inch lichtmetalen velgen. Daarachter gaan geperforeerde remschijven schuil met speciale remklauwen en -blokken die garant staan voor een optimale vertraging, ook op het circuit. Hij wordt optioneel leverbaar met een titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, dat tot nu toe alleen beschikbaar was voor de vierwielaangedreven Golf R.

Op de vooras is standaard het sperdifferentieel van de Golf GTI Performance gemonteerd. Dat zorgt voor meer tractie en een nog beter weggedrag in snelle bochten. De gasrespons, stuurbekrachtiging en transmissie zijn in te stellen op Eco, Normal, Sport en Individual. Wie opteert voor het Dynamic Chassis Control kan ook de instellingen van het onderstel veranderen van Normal naar Comfort of Sport.

Pure Grey

Volkswagen heeft voor de Golf GTI TCR een speciale kleur ontwikkeld: Pure Grey. De hot hatch is natuurlijk ook te krijgen in andere GTI-tinten als Pure White, Tornado Red, Deep Black Pearl Effect en Oryx White Pearl Effect.

De sportstoelen in het interieur van de Volkswagen zijn bekleed met een speciale combinatie van microvezel en stof. Het hart van de stoelen is Flash Red, wat past bij de stiksels op het met leer beklede GTI sportstuur, de veiligheidsgordels en de pookknop.

volkswagengolfgtitcrconcept2

Powered by WPeMatico