Het is moeilijk om je voor te stellen hoe het is om een bepaalde ziekte, zoals Alzheimer, te hebben. Je kunt symptomen lezen of zien hoe iemand in de omgeving eronder lijdt, maar als het je zelf niet overkomt, is het moeilijk om deze ziekte te begrijpen. Virtual Reality maakt het iets makkelijker om je te verplaatsen in een andere wereld, zo ook die van Alzheimer.

Virtual Reality en Alzheimer

VR-studio Embodied Labs, heeft een Virtual Reality-ervaring gemaakt, om in de schoenen te staan van mensen met Alzheimer. Vooral voor verzorgers of mensen in de omgeving kan het helpen om te zien wat voor belangrijke rol zij spelen in het leven van iemand met Alzheimer. De VR-toepassing wordt The Beatriz Lab genoemd. Niet alleen de negatieve kanten worden belicht, maar juist ook dat iemand nog steeds kan genieten van dingen in het leven.

Powered by WPeMatico