Aan de Universiteit van Saint Louis komen de studenten niet uit onder de slimme speakers van Amazon, de Echo Dots. Als de studenten na de zomervakantie de gebouwen weer inlopen, worden ze omringd door in totaal 2300 apparaten.

Echo Dots op de universiteit

Tot nu toe is het de meest grootschalige setting waarin de Echo Dots geplaatst zijn. De universiteit heeft samengewerkt met Alexa for Business om 100 vragen te maken. Studenten die bijvoorbeeld vragen hoe laat de bibliotheek vanavond sluit, of waar het administratiekantoor is, krijgen direct antwoord van de slimme speakers. Voor de nieuwe frisse eerstejaars kunnen deze speakers goed van pas komen, aangezien de universiteit voor hen nog één groot doolhof is.

Privacygevoelig?

Over de privacy hoeven de studenten zich volgens Amazon en de universiteit geen zorgen te maken. De apparaten zijn niet verbonden met individuele accounts. Ze slaan ook geen persoonlijke informatie op. Het gebruik ervan is anoniem. De vragen die studenten stellen, worden niet opgeslagen of opgenomen.

Dit nodigt natuurlijk uit tot het stellen van gekke vragen. Er zijn slechts 100 vragen die de apparaten kennen, maar studenten zullen de apparaten in het begin zien als kleine praatpaaltjes. Leuk om alle vragen aan te stellen die maar in ze opkomen, om vervolgens geen antwoord te krijgen. Toch zullen ze er ook wel blij mee zijn, want zo staan ze in ieder geval niet voor een dichte deur bij de universiteitsbibliotheek.

Powered by WPeMatico