Over drones zijn zowel positieve als negatieve geluiden te horen. Na de aanslag op de president van Venezuela voeren de risico’s van drones de boventoon. Drones kunnen gevaarlijke stoffen of explosieven bij zich dragen. Naast de mogelijke gevaren, zorgen drones ook voor decoratie en veiligheid. Lichtshows met drones zijn adembenemend om te zien. Ze worden ook ingezet om vogels bij vliegtuigen te verjagen.

Drone bij reddingsacties

Drones dragen ook bij aan de veiligheid. Steeds meer strandwachten gebruiken drones om reddingsacties van zwemmers in moeilijkheden te versnellen. In Australië, Duitsland en Iran hebben de reddingswerkers al drones die ingezet worden bij noodgevallen.

De drones zijn geschikt voor reddingsacties op twee manieren. Ze kunnen reddingsmiddelen vervoeren. Maar de drones hebben ook ingebouwde camera’s, die de drone-piloot ziet en vervolgens deze informatie door kan geven aan reddingswerkers die onderweg zijn.

Redding drone Valencia

Deze week was er nog een reddingsactie waarbij een drone werd ingezet in Valencia. De drone was binnen enkele minuten bij de zwemmers en gaf twee reddingsvesten. Het vest werd automatisch opgeblazen net voordat hij door de zwemmer gepakt werd. Ondertussen maakte de drone beelden en zo kon de toestand doorgegeven worden aan de reddingsmedewerkers. Enkele momenten later werd de zwemmer met een jet ski terug naar de kust gebracht.

Powered by WPeMatico