Het is de omgekeerde wereld. Normaal zie je een conceptcar voor de eerste keer op een grote autoshow waar het doek eraf gaat en de wereld ‘wow’ mag zeggen. Soms overstyled, soms iets wat op iets lijkt in de verre toekomst en maar vrijwel altijd van een zeldzame schoonheid.

In ons project met Opel is echter alles anders en zien wij als eerste hoe de toekomstige conceptauto er uit ziet. De mensen bij Opel beseffen dat ook. Deze nieuwe conceptcar de Opel GT X Experimental is af en nog niet af. De letterlijke ‘road to’ is bijzonder als we in een oude fabriek van Rüsselsheim naar boven rijden en door afgesloten ruimtes rijden. Het voelt alsof we worden ontvoerd naar een locatie die je nooit gaat vinden. Een oude fabriek waar ooit als laatste de Opel Omega stond. Nu een lege hal (zie foto header) met ergens achterin hekken met zwarte doeken want zelfs hier waar niemand kan en mag komen is wat er achter staat nog even geheim tot 22 augustus. Dan gaat om 00:01 uur het doek er definitief vanaf.

Het klinkt misschien allemaal wat spannender dan dat het in werkelijkheid is, maar het is toch een bijzonder moment als je uit een Opel Van stapt en oog in oog komt te staan met de nieuwe conceptcar van Opel, de GT X Experimental. Een in alle opzichten vernieuwende kijk op hoe een compacte SUV er morgen uit kan zien en dat op basis van de Opel GT Concept. Het is de droomauto die we tijdens de eerste designfase hebben getracht te tekenen.

Opel_design_GTX_henkdehooge
De sketch aan de muur van ‘mijn’ ontwerp van de GTX blijft bijzonder om te zien

Powered by WPeMatico