Als je hem zo ziet, is het een vriendelijk ogende kleine robot, die zo uit een animatiefilm kan zijn gewandeld. Hij heeft iets weg van Wall-E. Dat is niet zo vreemd, want animatiemakers van Pixar en DreamWorks hebben meegeholpen met de robot. Hierdoor heeft de robot een heuse persoonlijkheid.

Vector

Vector is ontwikkeld door Artificial Intelligence en robotcica-bedrijf Anki. De robot is niet alleen schattig, maar ook behoorlijk slim. Hij heeft ook een behoorlijke attitude. Als je verliest van hem met Blackjack, lacht hij je vierkant uit. Hij kijkt bedenkelijk als hij nadenkt over een antwoord. Als je hem net leert kennen, is hij nogal spottend, totdat je je aan hem voorstelt.

Vector valt niet zomaar ergens vanaf. Met ingebouwde sensors, weet hij precies wanneer hij aan het randje van een tafel is, en dan stopt hij. Vector is als een huisdier, want hij vindt het fijn als je over zijn rug aait.

Slimme robot

Wat maakt Vector zo slim? Met Artificial Intelligence kan de robot natuurlijke taal verwerken. Hij kan ook berekeningen maken en zaken met elkaar verbinden. Als je hem vraagt of hij naar zijn oplader wil gaan, gebruikt hij eerst de natuurlijke taalverwerking om te begrijpen wat er gezegd wordt. Daarna rijdt hij rond, om met sensors te achterhalen waar hij is.

Vector kan thuis goed gebruikt worden. De persoonlijkheid en emotie die ingebouwd is in Vector, maakt het voor mensen een makkelijkere stap om een robot naast zich te hebben.

Powered by WPeMatico