Begin dit jaar was er veel ophef rondom het Deepfake fenomeen. Er doken korte Not Safe For Work videos op van ondermeer Scarlet Johansson, Gal Gadot, Katy Perry, Taylor Swift, Megan Fox en nog vele andere bekende actrices. Natuurlijk waren deze videos niet echt, maar het bizarre was dat je ook niet kon zien dat ze nep waren.

Alle rumoer rondom deze zogenaamde deepfake clips was weer wat gaan liggen. Tot nu. Het adult entertainment bedrijf Naughty America heeft namelijk een manier gevonden om geld te gaan verdienen met deepfakes.

Hoe het precies werkt

Eerst even hoe deepfake precies werkt. De bedenker van deepfakes heeft zelf uitgevogeld hoe hij met gebruikmaking van neurale netwerken (zoals Google dat ook doet) een AI kan leren hoe iemand er uit ziet, door er simpelweg een berg foto- en videomateriaal in te gooien. Als de AI dan voldoende getraind is kan ‘ie in een andere video het gezicht vervangen door het materiaal dat er is ingegooid. En zo kan je dus het gezicht in zo’n beetje iedere video aanpassen, zolang je dus maar voldoende fotomateriaal hebt van diegene.

Naughty America

Deze week heeft het Amerikaanse Naughty America een nieuwe dienst gelanceerd die consumenten de mogelijkheid biedt om eigen deepfake clips te laten maken. Ofwel ze kunnen dus zelf de hoofdrol gaan spelen in een film met hun favoriete porno acteur of actrice. Lever wat foto’s aan en jouw hoofd komt dus te staan op een van de lichamen van de acteurs / actrices in de betreffende scene. “We see customization and personalization as the future,” is de reactie van CEO Andreas Hronopoulos in een interview met Variety.

Ze lanceren deze nieuwe dienst met een aantal NSFW clips waarbij ze laten zien wat er met deze technologie allemaal mogelijk is. Gezichten van verschillende actrices worden vervangen. Maar ook de gehele achtergrond kan vervangen worden. “I can put people in your bedroom,” zo besluit Hronopoulos. Die dus uitermate tevreden is over deze technologie. Volgens hem is het de toekomst.

Afbeelding via Pixabay CC0 License

Powered by WPeMatico