In Melbourne werd een competitie gehouden voor de hoogste wolkenkrabber en het meest innovatieve en beste ontwerp. De strijd ging tussen een aantal hoge en duurzame wolkenkrabbers, en er kan er maar één de beste zijn. De ‘Green Spine’ is tot de grote winnaar gekroond.

Green Spine

De Green Spine is ontworpen door UNStudio en Cox Architecture. Het project kost 2 biljoen dollar, maar dan heb je ook wat. Het zal bestaan uit twee groene gedraaide torens. De hoogste toren wordt 356,2 meter hoog. In de lagere toren komen winkels en een hotel en in de hogere toren zullen woningen komen. De zijkanten, ‘de groene ruggengraat’, zal bestaan uit terrassen en veranda’s met bomen en struiken. Op het dak zullen botanische tuinen zijn en de groene zijkant loopt over in bomen in de straten onder het gebouw.

UN-greenspine

Powered by WPeMatico