In Nederland moeten we de planken en schroeven bij IKEA zelf gaan halen, maar bij de allereerste IKEA-winkel in India leveren ze het gewoon voor je deur af. Spullen worden niet alleen in saaie IKEA-vrachtwagens geladen als je iets thuis laat bezorgen in India. Er staan namelijk honderden vrolijke riksja’s, inclusief chauffeurs, te wachten en te popelen om spullen te bezorgen. Riksja’s? Ja, van die typische karretjes met een paar wielen die in India kriskras door alle straten rijden.

IKEA India

Dit zorgt voor kleurrijke taferelen voor de IKEA in India. De voorkant van de riksja’s is blauwe met geel en het dak is voorzien van een doek met bloemenprint. De banken hebben ook een eigen print. En dat is nog niet alles. De karretjes worden opgeladen met zonne-energie, afkomstig van 4000 zonnepanelen op het dak van de nieuwe IKEA.

Powered by WPeMatico