GIFs zeggen soms meer dan duizend woorden… Met slechts een paar seconden beeld vermaken ze mensen. Ze maken je aan het lachen, wekken irritatie op of beschrijven precies hoe je je op dat moment voelt. Giphy, de grootste zoekmachine voor GIFs, vond het tijd worden voor een speciaal filmfestival voor de secondefilmpjes. Samen met Squarespace organiseren ze het Giphy Film Festival.

Giphy Film Festival

De filmpjes mogen maximaal 18 seconden duren. Tot 27 september kunnen GIFs ingestuurd worden. De maker van de beste GIF, wint maar liefst 10.000 dollar. Dat is niet mis.

Giphy gelooft er wel in. GIFs zouden net zo creatief en vermakelijk zijn als echte films. Er zullen vijf categorieën zijn: stop-motion, animatie, experimenteel, naratief en een wildcard (overig) categorie. Met of zonder geluid, het mag allemaal.

Jury

De jury bestaat onder andere uit filmmakers en comedians. Ze letten vooral op entertainment, creativiteit, meeslependheid en professionaliteit. In elke categorie wordt een finalist gekozen. De beste filmpjes worden getoond op het festival op 8 november in New York. De filmpjes zullen voor iedereen online te zien zijn, via een speciaal platform.

Powered by WPeMatico