Een kunstmatig brein, daar weten onderzoekers wel raad mee. Dien het brein Meth toe en zie wat er gebeurt. Dit deden onderzoekers aan Harvard. Ze deden dit niet zomaar. Door de drugs toe te dienen, zijn ze interessante details over het brein te weten gekomen…

Kunstmatig brein

De onderzoekers wilden met het kunstmatige brein chiptechnologie testen. Een van de meest complexe dingen van het brein is bloed en zuurstof dat via vaten naar het brein gaat en afvalstoffen die juist teruggaan. De bloedvezels beschermen het brein. De vraag was hoe moeilijk het is om drugs door de bloedvezels te laten komen. Op verschillende chips hebben ze een model van de bloedvezels en het brein nagebootst. Een van de chips met bloedvezels erop representeerde goede stoffen die naar het brein gingen. De andere chip stond juist voor afvalproducten die van het brein vandaan gingen.

Meth

Meth werd gebruikt om te testen wat het deed in de hersenen. De chip met bloedvezels erop ging lekken. Een deel van de drugs kwam door de barrière heen. Daar verbond het zich aan neuronen. Dit zijn ook in een echt brein de effecten van de drug.

Powered by WPeMatico