In elke kledingkast zijn slechts enkele kledingstukken die favoriet zijn bij de drager. Een spijkerbroek die precies goed zit, vind je nu eenmaal niet zomaar. En als je deze hebt gevonden, gaat hij jarenlang mee. Een Japans tech-bedrijf heeft iets uitgevonden waardoor je deze ‘perfecte’ kledingstukken sneller kunt vinden: een pak dat je lichaam scant.

Zozo

Zozo is een pak dat je aan kunt doen en die vervolgens precies je lichaamsmaten en details meet. Zozo past de kleding op basis van de maten aan en levert jeans en t-shirts voor mannen. Je kunt ook nog eigen voorkeuren aangeven, zoals de knopgrootte, de stiksels, de vorm van de kraag en de mouwlengte. Het pak is ook verbonden met een app, die een 3D-beeld geeft van je lichaam en de maten.

In 72 landen is het pak al verkrijgbaar, maar mensen zijn nog redelijk voorzichtig met het pak. Dat heeft misschien te maken met dat het toch een redelijk gek idee is om in een strak pak met stippen te lopen, dat ervoor zorgt dat je de juiste kleding zal kopen.

Powered by WPeMatico