Een bedrijf in Taiwan, XYZPrinting, heeft een nieuwe 3D-printer op de markt gebracht: De Da Vinci Color Mini. Het bijzondere aan deze printer is dat er meer dan 15 miljoen kleurencombinaties mogelijk zijn.

Da Vinci Color Mini

De printer bevat drie cartridges en het kan PLA plastic of PETG plastic printen. De inkt kleurt het object wat uit de printer komt. De printer bedraagt 1600 dollar, wat een stuk minder is dan veel andere 3D-printers. Door de lage prijs wordt de techniek ook beschikbaar voor gewone consumenten. Voorheen was 3D-printen vooral iets voor de professionele industrie. Deze printer kan ook gebruikt worden in educatieve settings.

De lage prijs betekent ook dat de prints niet perfect zijn, maar het feit dat het voor mensen thuis nu mogelijk is om 3D-prints in kleur te maken, is al heel wat. En als zo’n draakje uit het onderstaande filmpje uit de printer komt, vinden we dat al genoeg toch?

Powered by WPeMatico