Ze zijn helemaal booming, elektrische auto’s, maar ook andere voertuigen richten zich steeds meer op duurzaamheid. Waterscooters zijn er al in alle soorten en maten, de een nog krachtiger dan de ander. Het Hongaarse bedrijf Narke heeft nu de eerste elektrische waterscooter uitgebracht. Het is geen jetski, maar ook geen gewone motorboot.

Elektrojet

De Elektrojet van Narke heeft iets weg van een Lamborghini, met de blauwe panelen van koolstofvezel. De waterscooter heeft 60 PK en een maximumsnelheid van 56 kilometer per uur. Dit is een lagere snelheid dan de meeste waterscooters op benzine. De Elektrojet kan 90 minuten, bijna geluidloos, op het water rijden tot de batterij opgeladen moet worden. In twee uur is de batterij weer opgeladen.

Schermafbeelding 2018-08-23 om 13.27.00

Powered by WPeMatico