Ford heeft bekendgemaakt de nieuwe Ranger Raptor naar Europa te halen. Het is de stoerste en krachtigste versie van Europa’s populairste pick-up. De aankondiging werd gedaan op Gamescom, het grootste game-event van Europa gehouden in Keulen. Daar maakt de Ranger Raptor zijn publieksdebuut.

Ford Ranger Raptor

De eerste Ford Ranger Raptor is leverbaar vanaf halverwege 2019. Het model is ontwikkeld door Ford Performance voor liefhebbers en enthousiaste off-roaders en wordt aangedreven door een 2,0 liter EcoBlue BiTurbo dieselmotor met 213 pk en 500 Nm. De motor is gekoppeld aan een nieuwe 10-traps automaat. De imposante uitstraling dankzij de forse afmetingen en extreme styling wordt ondersteund door een uniek Ford Performance-chassis dat geoptimaliseerd is voor go-anywhere-capaciteiten en off-road rijden op hoge snelheden.

Ford, Forza en Gamescom

Ford en Microsoft maken vandaag eveneens bekend dat de nieuwe Ranger Raptor later dit jaar in de nieuwe computergame Forza Horizon 4 schittert, zo krijgen meer liefhebbers de kans om de capaciteiten van de pick-up te ervaren. Het is overigens voor het eerst dat een nieuwe auto zijn debuut maakt op Gamescom.

Sinds de Ford GT in 2015 op de cover stond van de Forza Motorsport 6-game, stapten miljoenen gamers achter het stuur van Ford-perfomance-auto’s en de Forza’s virtuele wegen gereden, die een zeer realistisch uiterlijk, dynamiek en geluid leveren,” aldus Dan Greenawalt, creative director Forza Racing Franchise.

FORD_RANGER_RAPTOR-03

Powered by WPeMatico