Dit jaar wordt het 20-jarig jubileum gevierd van Spyro the Dragon. Dat kan natuurlijk niet zonder een nieuwe game, met als naam Spyro Reignited Trilogy. Nou ja, nieuw, het zijn reeds bestaande games die volledig opnieuw zijn opgebouwd naar current gen graphics en er zitten nieuwe elementen en levels bij.

Tijdens Gamescom konden we drie levels uitproberen, een uit elke game. Het gaf een goed beeld van hoe goed ze de games opnieuw opgebouwd hebben en het er echt fris en nieuw uit zag. De drie games die gebruikt zijn voor deze remaster zijn Spyro the Dragon, Spyro 2: Ripto’s Rage!, en Spyro: Year of the Dragon. Er zijn meerdere Spyro games gemaakt, maar deze worden door de fans toch wel als de beste beschouwd.

Hoewel de games er heel kleurig uitzien en lijken te focussen op de jongere gamers, zitten er toch diverse elementen in die best uitdagend kunnen zijn. De gameplay is gewoon fun en het werkt prima. De levels uit het derde deel zijn nu ook in meerdere lagen opgebouwd en komt er meer verticale actie dan we ooit tevoren zagen. Het is zo’n game die wellicht dus ook de oudere gamers kan aanspreken op een casual niveau, al was het maar uit nostalgie.

Spyro Reignited Trilogy komt uit op 13 november 2018.

Powered by WPeMatico