Het is een boot. Maar ook een auto. Een amfibievoertuig, zoals dat heet. Je zag ze in de jaren ’80 veel maar nu dat alles zo makkelijk vliegt wordt er niet meer veel gepraat over auto’s die ook kunnen zwemmen. De mensen die de Dobbertin Hydrocar hebben ontworpen trekken zich daar weinig van aan, want die hebben na tien jaar (!) in ontwikkeling en een miljoen aan investeringen eindelijk hun droomvoertuig gemaakt.

De Hydrocar heeft pontons aan de zijkand die omhoog en omlaag kunnen. Omhoog is voor op land, want dat geeft de wielen de ruimte om de grond te raken. Als ze echter omlaag worden gezet verandert het gevaarte in een zogenaamde tunnel-hull speedboat. Dat klinkt alsof het hard gaat, en dat klopt: met 762 PK is de Hydrocar krachtig genoeg om 200 kilometer per uur op land te gaan en tot 100 kilometer per uur op zee.

silodrome-3

Powered by WPeMatico