In de auto zijn medeweggebruikers regelmatig een flinke bron van frustratie en irritatie, zo blijkt uit onderzoek van Allsecur. Van bumperklevers tot langzame rijders. Van smartphone gebruikers tot mensen die er op het allerlaatste moment voor kiezen om die auto voor ze toch in te gaan halen. En van snelheidsduivels tot onnodige linksrijders. We ergeren ons soms groen en geel achter het stuur. De grootste ergernis? De helft (53%) van alle Nederlanders stoort zich het meeste aan automobilisten die met hun smartphone bezig zijn, gevolgd door bumperklevers (46%).

Smartphone gebruik in het verkeer

Ondanks de vele campagnes, de hoge boetes, en het feit dat het gewoon niet verantwoord is, zijn er nog altijd veel mensen die hun smartphone gebruiken achter het stuur. Dit is dan inmiddels een van de grootste irritaties in het verkeer geworden.

Vrouwen (59%) ergeren zich wat vaker dan mannen (46%) aan het smartphonegebruik van hun medeweggebruikers achter het stuur. In 2015 stond deze ergernis nog op een achtste plaats en werd door 13 procent van de Nederlandse automobilisten genoemd als een van de grootste ergernissen in het verkeer. Vorig jaar was dat al een tweede positie met 49 procent en nu is dit de nummer één ergernis.

Dat heeft natuurlijk alles met het toegenomen aantal smartphones in Nederland te maken. En wie gaat er nog van huis zonder telefoon? Precies, helemaal niemand.

Misschien dat deze nieuwe camera’s van de politie het gebruik wat terug kunnen gaan dringen?

Top 6 ergernissen in het verkeer

Welke ergernissen in het verkeer worden er nog meer genoemd naast smartphonegebruik? Dit is de top zes:

  1. Smartphonegebruik (53%)
  2. Bumperklevers (46%)
  3. Linksrijders (26%)
  4. Automobilisten die afval uit het raam gooien (25%)
  5. Snelheidsduivels (23%)
  6. Langzame rijders (19%)

Waar stoor of erger jij jezelf het meeste aan? En is dat dan ook iets dat je zelf niet doet in het verkeer.

[Afbeelding © sepy – Adobe Stock]

Powered by WPeMatico