Een nieuwe app die ‘Papa’ heet is bedoeld voor senioren die behoefte hebben aan een kleinkind. Als ouderen die app gebruiken wordt er door de service een volledig gescreende student gestuurd om opa of oma te helpen met wat ze ook willen. Moeten er boodschappen gehaald worden? De achtertuin in orde gemaakt? Doet de computer het niet meer of snappen de ouderen niet hoe FaceTime werkt? Het gehuurde kleinkind lost het op.

Andrew Parker is de oprichter van Papa en denkt dat de impact van de app veel verder gaat dan ouderen die wat hulp kunnen inroepen van een jonger iemand. “We geloven dat we ook een bijdrage leveren aan het verminderen van de eenzaamheid van ouderen” zo zegt hij tegen Fast Company. Hij is het bedrijf begonnen omdat zijn familie zelf behoefte had aan hulp nadat zijn grootvader Alzheimer’s kreeg. Reguliere thuishulp werkte niet en daarna probeerde hij een student in te huren. Dat werkte beduidend beter en zo is de app ook geboren.

2-this-app-offers-grandkids-on-demand

Powered by WPeMatico