Die zagen we niet aankomen, een vervolg op Rage. Maar hij komt er toch, en was ook nog eens speelbaar op Gamescom. En dat viel niet tegen. Voor de mensen die het niet (meer) weten: Rage 2 is een first-person shooter in een post-apocalyptische wereld waarin je vooral heel veel mutanten kapot mag schieten.

Nog geen open wereld gezien

Ondanks dat de trailers beloven dat Rage 2 meer open wereld zal worden en er zelfs Mad Max-achtige voertuiggevechten in zitten was de demo (die trouwens dezelfde is als op de E3 werd getoond) gewoon een lineair level. Het ziet er wel allemaal goed uit op een fatsoenlijke machine: het zand, de rotzooi en de mutanten die je om zeep proberen te helpen zijn allemaal kraakhelder in beeld en ook het licht dat door de ramen filtert in het Space Center waar de demo zich grotendeels afspeelt ziet er goed uit.

Ook in de buitenlucht valt er veel te genieten, zeker omdat de game voor de setting verrassend kleurrijk is. Natuurlijk is het jammer dat we geen blik hebben gekregen op de voertuigen en de combat die daar bij hoort, maar de combinatie van ID die de techniek doet en het Zweedse Avalanche Studios (die eerder Just Cause en Mad Max maakten) voor de gameplay en open wereld lijkt tot nu toe een gouden combinatie.

Powered by WPeMatico