Jaguar Land Rover heeft een interessante twist gegeven aan de experimenten met zelfrijdende auto’s. Ze hebben een aantal zelfrijdende voertuigen voorzien van virtuele ogen of ‘eye pods’ zoals ze ze zelf noemen. Die zien er echt uit als grote cartoon-ogen die op de voertuigen geplakt zijn, maar ze zijn verre van statisch. De ogen zijn namelijk ook camera’s en ‘kijken’ naar andere weggebruikers zodat die weten dat het voertuig ze gezien heeft.

De reden kun je wel raden: mensen weten het allemaal zo net nog niet met die zelfrijdende auto’s. Sensoren zijn prima, en we weten wel dat die dingen werken, maar je weet het nooit zeker. Uit onderzoek blijkt dat 63 procent van de weggebruikers zich toch niet helemaal safe voelt met zelfrijdende voertuigen. Er zijn meer partijen die daar een oplossing voor proberen te vinden, maar het idee dat Jaguar Land Rover test is wel heel interessant.

Powered by WPeMatico