YouTube heeft vandaag haar YouTube Music dienst gelanceerd in Nederland. Die moet gaan concurreren met Spotify, Apple Music en andere aanbieders van digitale muziek. YouTube biedt met de dienst iets dat anderen niet hebben, namelijk video bij je muziek. Het mist aan de andere kant ook functies, dus het ligt er maar net aan wat je fijn vindt als je er aan denkt om over te stappen. YouTube Music gaat op termijn Google Play Music vervangen, als de functionaliteit evenredig is. Tot die tijd blijft de laatste wel gewoon actief.

Wat kost YouTube Music?

Laten we maar met de belangrijkste vraag beginnen. YouTube Music kost (na de gratis proefperiode van drie maanden) in de basis een tientje. Daarvoor kun je muziek luisteren zonder advertenties en natuurlijk ook songs downloaden zodat je kunt luisteren als er geen internet is. Voor 12 euro krijg je YouTube Premium. Dat doet precies hetzelfde, maar geeft een raar soort andere bonus. Je krijgt namelijk met premium ook geen enkele advertentie meer op de rest van YouTube. Daarnaast kun je ook de voormalige YouTube Red-video’s kijken.

Als gezin krijg je nog een extra optie die Family heet. Die kost 15 euro en dan kunnen tot zes personen muziek luisteren. Ook daar kun je bijbetalen om reclames te vermijden op heel YouTube, maar dat kost dan wel drie euro extra voor een totaal van 18 euro. Niet slecht: als je het echt met zes mensen kunt gebruiken is dat drie euro per persoon en dat is voor een muziekdienst én een reclamevrij YouTube geen slechte deal.

Je kunt ook nul euro uitgeven, maar dan krijg je een dienst die niet veel voorstelt: je kunt wel muziek luisteren maar je krijgt wel reclames en als je de app verlaat houdt de muziek op. Da’s dus gewoon YouTube met een muziekfilter.

Powered by WPeMatico